Brkić savladao Karatseva, Šetkić poražen od Becka

Kvalifikacije za Australian Open

Brkić savladao Karatseva, Šetkić poražen od Becka

Bosanskohercegovački teniser, Aldin Šetkić, poražen je na početku kvalifikacija za Australian Open, a bolji od njega  u današnjem susretu bio je Andreas Beck.

Šetkić je uspio pružiti dostojan otpor favorizovanom njemačkom teniseru, ali Beck je za nešto više od sat vremena uspio slaviti u setovima sa 6:3 i 6:4.

Drugi naš predstavnik Tomislav Brkić uspješno je debitovao na prvom Grand Slamu sezone, savladaši Aslana Karatseva sa 7:5 i 6:2.

Podsjetimo, naš najbolje rangirani teniser Damir Džumhur ranije se plasirao u drugo kolo kvalifikacija, nakon što je sa 2:1 u setovima bio bolji od  Miloslava Mecira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.