Brown lako savladao Nadala

Senzacija u Halleu

Brown lako savladao Nadala

Samo sat i jedna minuta bili su potrebni da se okonča duel između Rafaela Nadala i Dustina Browna. To možda i ne bi bilo tako čudno da je pobjedu izborio Španac.

Naime, Dustin Brown je sa nevjerovatnom lakoćom savladao Nadala rezultatom 2:0, sa 6:4 u prvom i impresivnih 6:1 u drugom setu. Njemački teniser je danas iznenadio kompletnu sportsku javnost sa ovom pobjedom a posebno načinom na koju je ostvario.

Nakon što je prvi set prelomio u svoju korist breakom pri rezultatu 5:4, u drugom setu je briljirao. Pogodio je mnogo teških poena, na mreži bio izvanredan a podatak da je na svoj servis Nadalu prepustio samo dva poena u cijelom setu govori kako je Brown servirao.

U narednom kolu Brown ide na Kohlschreibera. Nadal je samo nekoliko dana nakon što je osvojio Roland Garros u potpunosti podbacio na turniru u Halleu. Trava, ipak, nije njegovo najjače oružje.

ATP Halle, Njemačka
Rafael Nadal - Dustin Brown 0:3 (4:6, 1:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.