Carreno-Busta dobio maraton protiv Miloša Raonića

Meč trajao preko četiri sata

Carreno-Busta dobio maraton protiv Miloša Raonića

Španski teniser Pablo Carreno-Busta plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa po prvi put u karijeri i to nakon pobjede protiv Kanađanina Miloša Raonića u maratonskom meču rezultatom 3:2 (4:6, 7:6, 6:7, 6:4, 8:6).

Iako je Raonić bio blagi favorit danas, Carreno-Busta je odigrao sjajan meč te smo bukvalno do posljednjeg trenutka svjedočili neizvjesnom meču. 

Raonić je dobio prvi set sa 6:4, ali Španac uzvraća u drugom kojeg je dobio u taj brejku. Novu prednost Raonić pravi nakon bolje odigranog taj brejka trećeg seta, ali kasnije Carreno-Busta dobija naredna dva seta i dolazi do pobjede. Meč je trajao čak četiri sata i 21 minut.

U četvrtfinalu Roland Garrosa Carreno-Busta će imati gotovo nemoguću misiju jer će igrati protiv sunarodnjaka Rafaela Nadala koji melje sve pred sobom u posljednje vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi