Carreno-Busta u polufinalu US Opena

Veliki uspjeh

Carreno-Busta u polufinalu US Opena

E. Škorić

Španski teniser Pablo Carreno-Busta plasirao se u polufinale US Opena, pošto je u meču četvrtfinala sa 3:0 u setovima savladao Argentinca Diega Schwartzmana.

Carreno-Busta je napravio najbolji rezultat kada su u pitanj Grand Slamovi, pa je prvi put došao u polufinale i to za tačno dva sata igre u četvrtfinalu.

Otprilike tri jednaka seta i sva tri su pripala 19. igraču svijeta. Španac je prvi dobio sa 6:4, drugi istim rezultatom, u trećem je bio još uvjerljiviji - 6:2.

Od početka do kraja je održavao sigurnost prilikom serviranja, a svom rivalu je pravio dosta problema i u gemovima kada je ovaj drugi servirao. 

Za prvo finale Carreno-Busta će igrati protiv Sama Querreyja ili Kevina Andersona, koji se sastaju u toku noći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi