Češka bolja od Kanade

Na startu Hopman Cupa

Češka bolja od Kanade

Na otvaranju ovogodišnjeg Hopman Cupa, Češka je u prvom susretu grupe A pobjedila Kanadu 2-1, presudio je miks u kojem su Safarova i Pavlasek slavili u dva seta.

Lucia Safarova je nadigrala u potpunosti Eugenie Bouchard 6-0, 6-4. Čehinja je dobila osam gemova u nizu, vodila je 6-0 i 2-0 u drugom kada je Bouchard stigla do prvog breaka. Međutim, vrlo brzo je opet izgubila svoj servis gem. Vratila se još jednom u devetom gemu drugog, ali opet za kratko. Zanimljivo, u prvom gemu meča, Kanađanka je ispustila četiri break lopte.

Vasek Pospisil je opravdao očekivanja u duelu sa Adamom Pavlasekom, slavio je 7-6(5), 6-2. Čeh je uspio prvi set odvesti do tie breaka u kojem je na kraju presudila jedna, dvije lopte. Kanađanin je prvi stigeo do 6-4, iskoristio je set loptu na 6-5. Predhodno je Pavlasek imao svoje prilike u sedmom gemu, propustio je tri lopte za 4-3, dok je Pospisil imao dvije set lopte još kod 6-5. U drugom setu Pavlasek je izgubio servis prvo kod 1-1, drugi put kod vodstva Pospisila 4-2.

Na kraju je odluka pala u igri parova, Safarova i Pavlasek su bili sigurni. Jedan break  u prvom, tri u drugom su bila i više nego dovoljna za konačnih 6-4, 6-2.

Grupa A:
Češka - Kanada 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti