Češka u finalu, Kanađani vode 2:1

Prvi finalista poznat

Češka u finalu, Kanađani vode 2:1

Češka je prvi finalist Svjetske grupe Davis Cupa. Drugog dana polufinalnog susreta u Pragu, provjereni par Berdych - Stepanek je lako osvojio treći bod.

Berlocq i Zeballos nisu imali nikakve šanse u subotnjem okršaju pa su poraženi u tri seta 6-3, 6-4, 6-2. Česi tako imaju priliku odbraniti naslov pobjednika jer su drugu godinu zaredom u finalu. Prošle godine su u finalu pobjedili Španiju 3:2, nakon što su također u polufinalu sredili Argentinu.

Kanađani u Beogradu ne žele lako položiti oružije. Dan ranije je Milos Raonic dobio peti set 10-8 protiv Janka Tipsarevića, u subotu su Nestor i Pospisil napravili isto. U cijelom meču ukupno je izgubljeno pet servis gemova. U petom setu je Zimonjić izgubio svoj,  što su Kanađani znali iskoristiti gem kasnije za 10-8 i vodstvo 2-1.

Polufinala:
Češka - Argentina 3:0
Srbija - Kanada 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.