Češka već u polufinalu

Treću godinu zaredom

Češka već u polufinalu

Treću godinu zaredom Davis Cup reprezentacija Češke igrat će u polufinalu Svjetske grupe. Od svih osam reprezentacija, Česi su prvi osvojili tri boda.

Nakon prvog dana dvoboja u Tokyu, Češka je imala velikih 2:0, a potvrda prolaska u polufinale stigla je rano jutro. U meču parova Stepanek i Rosol su opravdali očekivanja te su slavili 3-0 protiv japanske kombinacije Ito/Uchiyama, tri puta po 6-4.

" Ovo je bio naš prvi meč zajedno. Igrali smo dobro, kontrolisali smo meč od prvog seta " rekao je nakon meča iskusni Stepanek koji je prvo trebao igrati zajedno sa Veselyjem, ali je selektor Navratil odlučio dati šansu Rosolu.

U polufinalu Svjetske grupe Češka će igrati protiv boljeg iz meča Francuska - Njemačka. Predhodne dvije godine, Češka je u polufinalu igrala protiv istog protivnika, Argentine. Oba puta je slavila 3:2, jednom u gostima, jednom na domaćem terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.