Četiri Ruskinje prošle u osminu finala Wimbledona

Sjajan dan za ruski tenis

Četiri Ruskinje prošle u osminu finala Wimbledona

E. Škorić

Prva teniserka svijeta Serena Williams lako se plasirala u osminu finala Wimbledona.

Serena je za 52 minute igre pobijedila Anniku Beck. Njemica je osvojila svega tri gema u dva seta, pošto je prva teniserka svijeta trijumfovala sa 6:3, 6:0.

Njena naredna rivalka je Ruskinja Svetlana Kuznjecova, koja je u tri seta svladala Sloane Stephens. Prvi set je Amerikanka dobila sa 7:6, ali je Kuznjecova sa 6:2, 8:6 stigla do preokreta.

Anastasia Pavljučenkova je sa 6:3, 6:2 nadirala Timeu Bacsinszky, dok je njena sunarodnjakinja Makarova bila bolja od Čehinje Strycove sa 6:4, 6:2. 

Dodajmo još da je dalje prošl jos jedna Ruskinja, Vesnina, koja je sa 7:5, 7:5 savladala Boserup, dok je Vadeweghe bila bolja od Vinci sa 6:3, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi