Cibulkova: Poseban dan u mom životu

Slovakinja iznenadila tenisku javnost

Cibulkova: Poseban dan u mom životu

Dva startna poraza nisu omela Dominiku Cibulkovu u njenim nastojanjima da dođe do što boljeg rezultata na završnom turniru. 

Naprotiv, slovačka teniserka je trijumfom nad Simonom Halep izborila polufinale, a zatim iznenadila tenisku javnost i došla do titule na Mastersu u Singapuru.

Cibulkova je u polufinalu savladala Svetlanu Kuznetsovu, da bi danas u velikom finalu nadigrala prvu igračicu svijeta Angelique Kerber.

"Ovo je najveći uspjeh u mojoj karijeri, najznačajniji trofej koji sam osvojila. Svakako poseban dan u mom životu", izjavila je Cibulkova.

"U grupi sam imala dva poraza, između ostalog i od Angelique, ali sam znala da igram dobro i bila sam mentalno jaka. Na kraju se velika upornost isplatila", dodala je Slovakinja.

Cibulkovoj je ovo bio četvrti trofej u sezoni, a osmi u karijeri. Godinu će završiti na visokom šestom mjestu, što je za svaku pohvalu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi