Čilić ekspresno do osmine finala u Parizu

U trećem kolu bolji od Lopeza

Čilić ekspresno do osmine finala u Parizu

E. Čaušević

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u osminu finale Roland Garrosa.

Čilić je danas bez većih problema sa 3:0 u setovima savladao španskog tenisera Feniciana Lopeza. Hrvatski teniser je prvi set dobio ubjedljivo za 30 minuta igre sa 6:1 i pokazao je Lopezu da se danas neće dobro provesti.

Španac je u drugom setu pružio nešto bolji otpor, ali i to je bilo nedovoljno da uradi nešto ozbiljnije. Čilić je dobio sa 6:3 i tako je povisio na 2:0 u setovima. Već tada je bilo jasno da je treći set čista formalnost, jer je Hrvat odlično stajao na terenu.

I tako je i bilo, hrvatski teniser je u setu koji je danas najduže drajao, 43 minute, slavio sa 6:3, odnosno konačnih 3:0 u setovima. Čilić će u osmini finala turnira u Parizu igrati protiv boljeg i duela Edmund - Anderson.

Roland Garros, 3. kolo:

Čilić - Lopez 3:0 (6:1, 6:3, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi