Čilić i Ćorić sigurni, kraj za Tipsarevića

Roland Garros, 1. kolo

Čilić i Ćorić sigurni, kraj za Tipsarevića

D. Rakanović

Srbijanski teniser Janko Tipsarević ispao je u prvo kolu Roland Garrosa nakon što je poražen od Portugalca Joaoa Souse sa 1:3, po setovima 4:6, 7:6, 6:2, 6:2.

Tipsarević je bio bolji u prva dva seta. Prvi je dobio uz jedan brejk sa 6:4, a u drugom se vratio poslije zaostatka 5:2 i servirao za set. U 12. gemu drugog seta pri rezultatu 15:15, Sousa je glasno opsovao, nakon čega mu je sudija oduzeo poen. Portugalac je vidno iznerviran demonstrativno sjeo na svoju stolicu i prijetio da neće nastaviti meč. 

Poslije dolaska supervizora turnira Portugalac se vratio na teren, a sve je to poremetilo Tipsarevića.  Sousa je osvojio gem, a onda i taj brejk sa 7:3. 

U nastavku meča Portugalac je izdominirao, oba seta je dobio sa po 6:2 i plasirao se u drugo kolo gdje ga čeka branilac titule Novak Đoković.

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić savladao je Francuza Mathiasa Bourguea u tri seta sa 7:6, 6:3, 6:2.

Domaći teniser koji je dobio specijalnu pozivnicu krucijalan je bio prvi set. Francuz se borio i došao do taj-brejk, ali je od rezultata 5:5 Ćorić osvojio dva vezana poena i došao do prednosti. 

U drugom setu Ćoriću je bio dovoljan jedan brejk za 6:3, dok je u trećem setu Hrvat oduzeo dva puta servis rivalu i lagano prošao u drugo kolo gdje ga čeka američki teniser Steve Johnson. 

Još jedan hrvatski teniser plasirao se u drugu rundu na drugom Grand Slamu sezone. Marin Čilić pobijedio je latvijskog tenisera Ernestsa Gulbisa sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:3. 

Hrvatski teniser je rutinski odradio svoj dio posla za manje od dva sata igre. 

Osim igrač svijeta u drugom kolu igraće protiv Konstantina Kravchuka koji je savladao Federicoa Delbonisa sa 3:0 u setovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti