Čilić i Isner u trećem kolu Roland Garrosa
Foto: EPA

Čilić i Isner u trećem kolu Roland Garrosa

M. Šljivak

Marin Čilić i John Isner plasirali su se u 3. kolo Roland Garrossa.

Hrvatski teniser Čilić, koji je na drugom Grand Slamu sezone postavljen kao sedmi nosioc, lagano je s 3:0 pobijedio 129. igrača svijeta, Rusa Konstantina Kravchuka.

Rus u ovom meču nije imao nikakve šanse. Čilić je dominirao kompletnim tokom meča i na kraju je dovršio protivnika za svega sat i 40 minuta igre. Bilo je 6:3, te dva puta po 6:2.

Dalje ide i Amerikanac John Isner. On je lakše od očekivanog savladao Italijana Paola Lorenzija s 3:0, po setovima 6:3, 7:6 i 7:6.

Iako se očekivalo da će Lorenzi biti težak rival za 21. nosioca, to se na kraju nije dogodilo. Uspio je doduše italijanski teniser da dva seta uvede u tie-break, ali  mu pomoćni nije bilo, pa je Isner ostvario plasman u narednu fazu takmičenja.

Roland Garros, 2. kolo:

Čilić - Kravchuk 3:0 (6:3, 6:2, 6:2)

Isner - Lorenzi 3:0 (6:3, 7:6, 7:6)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi