Čilić: Nikada nisam predao meč tokom cijele karijere

Hrvatski teniser nakon poraza u finalu Wimbledona

Čilić: Nikada nisam predao meč tokom cijele karijere

D. Rakanović

Hrvatski teniser Marin Čilić nije uspio savladati Rogera Federera u finalu Wimbledona. Švicarac je slavio sa 6:3, 6:1, 6:4. 

Čilić je danas imao velikih problema. Početkom drugog seta požalio se na bolove u stopalu, jer su mu žuljevi napravili rane. Bolovi su postali nepodnošljivi, i zaplakao je, pa je morao iskoristiti medicinski time-out na kojem je uzeo lijekove protiv bolova.

U nastavku meča imao je limitiranu kretnju, ali je uspio herojski završiti meč. 

"Nikada se nisam predao meč tokom cijele karijere i tako sam razmišljao i danas. Dao sam sve od sebe, to je sve što sam mogao da uradim", rekao je Čilić nakon poraza u finalu.

Hrvatski teniser je priznao da je igrao najbolji tenis u životu. 

"Igrao sam najbolji tenis u životu ovdje, hvala mom timu jer su mi dali mnogo snage. Bilo im je teško danas, ali nadam se da ću se vratiti ovdje i pokušati da uradim više", rekao je Čilić 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi