Čilić porazio Đokovića i ugrozio mu prvo mjesto

Čilić otvorio vrata Murrayju

Čilić porazio Đokovića i ugrozio mu prvo mjesto

Hrvatski teniser Marin Čilić porazio je Novaka Đokovića u četvrtfinalu Mastersa u Parizu rezultatom 2:0 u setovima.

Đoković je tokom čitavog turnira pod velikim pritiskom jer mu je Andy Murray za petama i Srbijanac bi mogao izgubiti prvo mjesto na ATP listi. Upravo to bi se i moglo desiti jer je Đoković ispao već u četvrtfinalu.

Marin je igrao zaista sjajno i sasvim zasluženo ostvario trijumf u ovom meču, dok Đoković nije bio u prepoznatljivoj formi. Hrvat je prvi set dobio rezultatom 6:4 nakon što je napravio dva brejka te pretrpio jedan. 

U drugom setu viđena je velika borba, a oba tenisera napravila su po jedan brejk pa je set otišao u taj brejk. Tamo se bolje snašao Čilić koji je slavio sa 7:2 i plasirao se u polufinale gdje će igrati protiv Johna Isnera. S druge strane, Đoković se nada da Murray neće stići do finala ovog turnira jer će to značiti da ga je Britanac skinuo sa prvog mjesta ATP liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi