Čilić poveo protiv Wawrinke, a potom "razbijen"

ATP turnir u Cincinnatiju

Čilić poveo protiv Wawrinke, a potom "razbijen"

Nakon što je Novaka Đokovića sa turnira u Cincinnatiju eliminisao Robredo, koban po najboljeg hrvatskog tenisera Marina Čilića bio je Stanislas Wawrinka. 

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izgubio je u osmini finala ATP turnira u američkom Cincinnatiju od Stanislasa Wawrinke sa 6:3, 0:6, 1:6.

Za hrvatskog tenisera rođenog u Bosni i Hercegovini bio je ovo deveti susret s neugodnim Švicarcem i sedmi poraz. Ali upravo su pobjede koje ima na kontu stigle na tvrdoj podlozi pa se činilo da će možda uspjeti i plasirati se u četvrtfinale.

Krenulo je odlično po Čilića. Napravio je odmah break na početku meča i očuvan servis. Dovoljno za 6:3 u prvom setu. U sljedeća dva seta osvojio je svega jedan gem, a to dovoljno govori o toku meča nakon prvog seta. 

Rezultati:
[2] Roger Federer (Switzerland) - Gael Monfils (France) 3:0 (6:4, 4:6, 6:3)
[3] Stan Wawrinka (Switzerland) - [14] Marin Čilić (Croatia) (3:6, 6:0, 6:1)
[5] Milos Raonic (Canada) - [WC] Steve Johnson (USA) 3:0 (6:7 (7), 6:3, 7:6 (4))
[6] David Ferrer (Spain) - Mikhail Youzhny (Russia) 2:0 (7:5, 6:0)
[8] Andy Murray (Great Britain) - [11] John Isner (USA) 3:0 (6:7 (3), 6:4, 7:6 (2))
[15] Fabio Fognini (Italy) - Yen-Hsun Lu (Chinese Taipei) 1:2 (3:6, 6:3, 6:3)
Julien Benneteau (France) - Jerzy Janowicz (Poland) 2:0 (7:5, 6:1)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.