Čilić preko Kozlova do četvrtfinala

ATP Queen's

Čilić preko Kozlova do četvrtfinala

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Queen'su nakon današnje pobjede protiv Amerikanca Stefana Kozlova sa 2:0 u setovima.

Čilić je četvrti nosilac na ovom turniru, a nakon što su ispali Murray, Wawrinka i Raonić, postao je prvi favorit za osvajanje titule. 

Njemu se sada potpuno otvorio žrijeb, a danas nije imao nikakvih problema protiv američkog tenisera koji se nalazi na 149. mjestu ATP liste. Marin je u prvom setu 'počistio' svog rivala sa terena te je nakon samo 25 minuta tenisa slavio sa 6:0. 

U drugom setu Amerikanac je pružio daleko veći otpor, ali Čilić je uspio da napravi brejk u sedmom gejmu što mu je bilo dovoljno da na kraju slavi sa 6:4 i plasira se u četvrtfinale.

Marin će za polufinale igrati protiv također američkog tenisera Donalda Younga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti