Čilić se namučio, ali ostvario veliku pobjedu

Ide u polufinale

Čilić se namučio, ali ostvario veliku pobjedu

E. Škorić

Hrvatski teniser Marin Čilić opravdao je ulogu favorita u susretu četvrtfinala Wimbledona protiv Luksemburžanina Gilles Mullera.

U maratonu je Muller u osmini finala eliminisao Rafaela Nadala, no u borbi za svoje prvo veliko polufinale poražen je od Čilića, koji nastavlja da igra u sjajnoj formi.

Ipak, nije Čilić nimalo dobro počeo ovaj meč. Osim što mu je Muller napravio dva brejka u prvom setu i stigao do 6:3, Marin je djelovao dosta uplašeno i nervozno na terenu.

Nudile su se brejk-šanse Mulleru u drugom setu, no nijednu nije iskoristio, a u taj-brejku Čilić, iako je gubio 4:2, dolazi do izjednačenja i na taj način dolazi do potrebnog samopouzdanja.

U trećem je setu bilo bez brejka sve do 12. gema, kada je kod 6:5 rezultata u korist Čilića, Muller počeo da griješi i u najgorem mogućem trenutku gubi servis, pa Čilić stiže do preokreta

Očekivano dosta težak i četvrti set, a Čilić je bio bliže brejk prilici, no Gilles se nekako uspijevao odbraniti. Posebno u šestom gemu kada je Čilić imao dvije brejk-šanse. U posljednjem setu je Čilić nadigrao Mullera sa 6:1 i došao je na kraju do mukotrpne, ali velike pobjede.

Čilić može biti sretan i da je Sam Querrey iznenadio Andyja Murrayja, pa sada ima znanto veće šanse da se domogne prvog Wimbledon finala. Ujedno, danas je po prvi put stigao do polufinala Wimbledona, a ujedno drugog GS polufinala, pošto je 2010. godine na Australian Openu dogurao do te faze.

Wimbledon, četvrtfinale:

Gilles Muller - Marin Čilić 6:3, 6:7, 5:7, 1:6

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi