Čilić u finalu turnira u Genevi

Bolji od Davida Ferrera

Čilić u finalu turnira u Genevi

Marin Čilić prvi je finalista ATP turnira u Genevi pošto je danas savladao Davida Ferrera sa 2:0 u setovima (7:5, 7:5).

Hrvatski teniser tako je došao do druge pobjede u do sad šest međusobnih duela sa Špancem. U finalnom susretu 11. igrač svijeta sastaće se Švajcarcem Stanom Wawrinkom, koji je bio bolji od Lukasa Rosola (6:2, 4:6, 6:3).

Prvi set donio je dosta uzbuđenja. Hrvat je na samom uvodu bio siguran na svoj servis, ali je potom Španac vezao tri gema i na taj način došao do osjetnije prednosti. 

Ipak, Ferrer nije uspio do kraja zadržati stečeno vodstvo. Čilić najprije oduzima rivalu servis u osmom gemu, a pri vodstvu od 6:5 koristi prvu brejk loptu i riješava prvu dionicu u svoju korist.

I u drugom setu viđeno je nekoliko preokreta. Čilić je poveo sa 2:0, ali je nakon sedam odigranih gemova Ferrer imao prednost od 4:3. Ponovo je španski teniser posustao u završnici te je Čiliću dozvolio seriju od 4:1, što je ujedino i označilo kraj susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi