Čilić u osmini finala Tokija
FOTO: EPA

Hrvatski teniser bolji od

Čilić u osmini finala Tokija

A. Beganović

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u osminu finala ATP-a u Tokiju.

Čilić je do osmine finala stigao pobijedivši Amerikanca Donalda Younga. Slavio je hrvatski teniser u tri seta (7:5, 5:7, 6:4), a meč je trajao dva sata i 40 minuta.

U osmini finala Čilić će igrati protiv još jednog Amerikanca, Stevea Johnsona kojem je meč na otvaranju turnira  predao Bernard Tomic.

U četvrtfinale se plasirao Kei Nishikori, koji je u osmini finala savladao Sama Querreyja (7:6, 6:3). Plasman u četvrtfinale osigurali su Gilles Simon i Gilles Muller.

Simon je u osmini finala bio bolji od 40. reketa na svijetu, čeeškog tenisera Jirija Veselog (6:4, 6:2), dok je Muller bio bolji od Jeremyja Chardyja (7:6, 7:6).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.