Čilić: Žao mi je što godinu nisam završio kao treći
Foto: EPA

Pao u formi pred kraj sezone

Čilić: Žao mi je što godinu nisam završio kao treći

Hrvatski teniser Marin Čilić porazom od Federera završio je svoj nastup na ATP Mastersu u Londonu.

Čilić je ovim porazom ujedno završio i sezonu, a 2017. godinu će završiti na petom mjestu na ATP listi iako je, uz malo sreće, mogao završiti i kao treći igrač svijeta.

"Doživio sam blagi pad forme na kraju sezone i ne mogu reći da nisam razočaran zbog toga. Žao mi je što godinu nisam završio kao treći igrač svijeta, a mogao sam. Nisam baš zadovoljan načinom na koji sam igrao u ovom ključnom dijelu sezone gdje sam mogao osvojiti veliki broj bodova", rekao je Čilić, te dodao:

"Možda mi ovih posljednjih pet mečeva, gdje sam izgubio s velikim vodstvom, može pomoći i doprinijeti da se bolje pripremim za novu sezonu. Moram sa svojom ekipom raspraviti zbog čega sam doživio ovaj blagi pad".

Hrvat je na završnom turniru sezone u Londonu upisao tri poraza u grupi B i to od Socka, Zvereva i na kraju Federera, sva tri puta rezultatom 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije