Čilić zbog povrede propušta i turnir u Cincinnatiju
Foto: EPA

Ne osjeća se najbolje

Čilić zbog povrede propušta i turnir u Cincinnatiju

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić odustao je od nastupa na turniru u Cincinnatiju. 

Čilić posljedice od Wimbledona osjeća i dalje, pa je nakon Montreala otkazao i sudjelovanje u Cincinnatiju gdje je trebao braniti prošlogodišnji naslov. 

Kao razlog zbog kojeg je otkazao nastup na ATP turniru iz serije Masters naveo je povredu noge.

"Jako sam želio igrati u Cincinnatiju, tu sam prikazao neke od najboljih igara tokom karijere, no još uvijek se ne osjećam potpuno spremnim za nastup na najvišoj razini. Počeo sam s pripremama i napredak je vidljiv, no nemam dovoljno vremena da se pripremim i budem sasvim spreman da ondje igram. Međutim, uvjeren sam da ću se brzo vratiti u akciju. Jedva čekam nadolazeći US Open", napisao je Čilić na društvenim mrežama, dodavši:

"Još jednom, hvala vam svima na podršci koju sam primio otkako imam problema s povredom. Vidimo se uskoro", stoji u objavi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi