Čiliću hrvatski derbi u Rotterdamu
Foto: EPA

ATP Rotterdam

Čiliću hrvatski derbi u Rotterdamu

M. Šljivak

Meč osmine finala ATP turnira u holandskom Rotterdamu donio je duel dvojice hrvatskih tenisera, Marina Čilića i Borne Ćorića. Na kraju, plasma u četvrtfinale slavi iskusniji Čilić, koji je slavio pobjedu od 2:1, po setovima 6:1, 2:6 i 6:4.

Silovito je Čilić ušao u meč. Poveo je s 5:0, imao je priliku da s nulom dobije ovaj dio igre, ali je Ćorić na svoj servis spasio pet break lopti. Ipak, prvu servis loptu je Čilić iskoristio, te je dobio prvi set sa 6:1.

Uzvratio je Ćorić u drugom setu. Odigrao je zaista sjajno, te je njemu pripao ovaj dio igre sa 6:2.

Jedan break u trećem setu je presudio pobjednika u ovom meču. Čilić ga je napravio u sedmom gemu, te je do kraja i sačuvao ovu prednost i ostvario je plasman u četvrtfinale.

Tamo Čilića čeka duel protiv Joea-Wilfrieda Tsonge.

Dalje je prošao i Tomaš Berdych. On je bez većih problema sa 2:0 (7:6, 6:1) pobijedio Richarda Gasqueta i u borbi za polufinale igraće protiv Martina Kližana.

ATP Rotterdam:

Berdych - Gaquet 2:0 (7:6, 6:1)

Čilić - Ćorić 2:1 (6:1, 2:6, 6:4)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi