Ćorić: Imam jako dobar odnos sa Novakom

Borna iskren

Ćorić: Imam jako dobar odnos sa Novakom

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić juče je priredio veliku senzaciju u Madridu, izbacivši iz daljeg takmičenja prvog reketa svijeta Andyja Murraya.

Sada ga očekuje četvrtfinalni duel sa Austrijancem Dominicom Thiemom, kojeg je već savladao ove sezone u Miamiju.

Uoči duela sa devetim teniserom svijeta, Ćorić je izjavio da je izuzetno srećan zbog odličnih nastupa ove sedmice, ali je i spomenuo da ima jako dobar odnos sa braniocem titule u Madridu, Srbijancem Novakom Đokovićem.

"Novak i ja smo veoma bliski prijatelji. Mnogo mi pomaže od kada sam došao na ATP Tour savjetima. Takođe i često treniramo zajedno, razgovaramo stalno kada god se vidimo", rekao je Ćorić. 

On je trenutno 59. igrač na ATP listi, a najbolji plasman mu je 33. mjesto iz 2015. godine.  

Sredinom aprila trijumfovao je na ATP turniru u Marrakechu, što mu je za sad jedina titula u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi