Ćorić: Imao sam spremljenu kartu za povratak kući, a onda...

Hrvatski teniser napravio senzaciju eliminisavši Murraya

Ćorić: Imao sam spremljenu kartu za povratak kući, a onda...

D. Rakanović

Hrvatski teniser Borna Ćorić u četvrtak je napravio senzaciju eliminisavši prvog reketa svijeta Andyja Murraya u trećem kolu Mastersa u Madridu.

Ćorić je postao heroj turnira, jer je kao sretni gubitnik (lucky looser) ušao u glavni žrijeb turnira, a onda uspio stići do četvrfinala. 

Borna je porazio Britanca u dva seta sa 6:3, 6:3.

Ćorić je oduševljen što je eliminisao prvog reketa svijeta. 

"Ova pobjeda mi znači mnogo. Do sada u Madridu nisam pružao baš najbolje partije, tako da je ovo zaista veliko iznenađenje. Jučer nakon meča, ponovo sam počeo da se osjećam bolje, igrao sam dobar tenis, ali mogu reći da sam danas odigrao svoj najbolji meč sezone", rekao je Ćorić i dodao:

"Od početka sam vjerovao u pobedu, ali možda sam nakon osvajanja prvog seta i rezultata 3:3 u drugom, shvatio da postoji velika šansa. Ipak, bio je ovo vrlo neizvjestan duel. Imam mnogo sreće što sam zaigrao ovdje, već sam imao spremljenu kartu za povratak kući, ovo nisam očekivao, ali ljudi lijepo kažu da se najbolje stvari dešavaju kada najmanje očekujete", rekao je Ćorić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi