Ćorić iznenadio Zvereva, Tipsarević poražen

US Open, 2. kolo

Ćorić iznenadio Zvereva, Tipsarević poražen

E. Ganibegović

Hrvatski teniser Borna Ćorić je u drugom kolu US Opena izbacio Alexandera Zvereva s 3:1, po setovima 3:6, 7:5, 7:6 i 7:6.

Gledali smo nevjerovatan meč, u kojem je Zverev nosio ulogu favorita, međutim Borna očigledno nije mnogo razmišljao o tome, pa je stigao do zaslužene pobjede.

Njemački teniser je u prvom setu za 28 minuta slavio sa 3:6, ali bez obzira na bolje otvaranje meča Zverev nije mogao da stigne do slavlja.

Poslije prvog seta nastupa Ćorić, koji u drugom setu sa 7:5 slavi i stiže do izjednačenja.

Zatim slijede dva fenomenalna seta, koja su zajedno trajala dva sata i 12 minuta. Nakon 6:6 u trećem setu, Borna slavi u tiebreaku sa 7:1, međutim ista situacija se dešava u četvrtom setu, 6:6 i ulazi se u tiebreak, gdje je hrvatski teniser opet bio bolji sa 7:4 i tako se plasirao u naredno kolo US Opena.

Argentinac Sebastian Schwartzman se također plasirao u treće kolo, nakon što je bilo bolji od Janka Tipsarevića s 3:0, po setovima 6:2, 6:4 i 7:5. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije