Ćorić: Ne zanimaju me uspjesi Federera, gledam sebe

Mladi hrvatski teniser

Ćorić: Ne zanimaju me uspjesi Federera, gledam sebe

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić proživljava najljepše dane svog života. Nakon što je savladao Rafaela Nadala postao je najmlađi među 100 tenisera na ATP listi, što u mladosti za rukom nije pošlo ni današnjim teniskim velikanima poput Rogera Federera.

"Iskreno, ne zamaram se mnogo s tim. Gledam sebe, a ne statistike i što je Federer napravio u mojim godinama. Ja sam Borna Ćorić i imam svoju karijeru", kazao je ovaj hrvatski teniser u kojeg je najviše vjerovao Goran Ivanišević.

"Goranu sam rekao da je lud. Ja sam mislio da bi bilo odlično ako završim među 150 najboljih. Ispostavilo se da sam ja pogriješio i drago mi je da mogu priznati pogrešku", otkrio je Ćorić koji s Ivaniševićem ima poseban odnos.

"Najviše mi pomaže savjetima. Čujemo se skoro svaki dan, šaljemo si poruke. On je jedan od onih koji mi šalje poruke i kad izgubim da bi mi rekao da je sve u redu." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.