Čovjek s jeftinom majicom najveća senzacija u Melburnu

Nova pobjeda Evansa

Čovjek s jeftinom majicom najveća senzacija u Melburnu

E. Škorić

Britanac Daniel Evans, 51. igrač svijeta, nastavlja da pravi senzacije na Australian Openu.

On je danas s lakoćom, u tri seta, rezultatom 7:5, 7:6, 7:6, pobijedio Bernarda Tomića, domaćeg predstavnika. Evans se plasirao u osminu finala, a prije Tomića eliminsao je Bagnisa i Čilića.

Ono što je posebno zanimljivo kod ovog tenisera, igra u majici od 12 funti, koju je kupio nakon štu mu je istekao ugovor s Nikeom sredinom decembra prošle godine, ali ova ugledna kompanija nije mu produžila isti.

"Zahvaljući punim tribinama atmosfera je bila sjajna, a samim tim je i meč bio dobar. Bilo je teško, Bernie je odbar igrač i meč je mogao da ode na bilo koju stranu, a srećom otišao je na moju", rekao je Evans.

Kaže da je morao oprati sretnu majicu, pa je obukao danas novu, također jeftinu, koja mu je također donijela sreću. Možda sada zvuči smiješno, ali u polufinalu bismo mogli imati britanski okršaj - Evans vs Andy Murray, koji je glavni kandidat za titulu u Australiji nakon što je otpao Novak Đoković. Naravno, tu su i dalje Rafa Nadal, Roger Ferderer...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti