Čudesan preokret Federera protiv Čilića

Hrvatski teniser ispustio vodstvo od 2:0

Čudesan preokret Federera protiv Čilića

M. Šljivak

Roger Federer plasirao se u polufinale Wimbledona. Švicarac je danas velikim preokretom pobijedio Hrvata Marina Čilića s 3:2, po setovima 6:7, 4:6, 6:3, 7:6 i 6:3.

Fantastičan meč je odigrali su ovi teniseri, a na kraju je pobjedu odnio čudesni Federer.

Prvi set je donio veliku borbu. Uspio je Čilić da spasi dvije break lopte u petom gemu, da bi ovaj set potom otišao u tie-break. Mnogo bolje se u ovom dijelu igre snašao Čilić, te je dobio prvi set sa 7:6.

Nastavio je hrvatski teniser sa sjajnom igrom i u drugom setu. Oduzeo je servis Federeru u trećem gemu, kojeg je zatim i potvrdio. Bez većih problema je dovršio set, kojeg je osvojio sa 6:4.

Čilić je u sedmom gemu trećeg seta propustio veliku šansu da završi posao. Imao je tri break lopte, ali je Fedex kao u najbolje dane uspio sve da spasi i da zatim uzme servis Čiliću, kojeg je potom potvrdio za osvajanje trećeg seta sa 6:3.

Imao je Čilić novu šansu da dovrši legendarnog Fedexa. Propustio je dvije break šanse u četvrtom gemu četvrtog seta, a velika borba nastavljena je i dalje. Čilić je uspio da u 10. gemu dođe do meč lopte, ali se Federer spasio i bitka za polufinale je nastavljena.

Novu šansu za meč Čilić propušta u 12. gemu. Švicarac se spasio i ušlo se u tie-break. Velika drama je viđena i u ovom dijelu igre. Oba tenisera su imala priliku da dovrše posao, spašavane su set i meč lopte, ali je Čilić napravio dvije greške i Federer je došao do osvajanja seta sa 7:6 i izjednačenja rezultata na 2:2 u setovima.

Borba je nastavljena u petom setu. Federer je prvi zaprijetio u šestom gemu, ali je Čilić spasio dvije break lopte i oba tenisera su uspijevala da nekako čuvaju servis. Ipak, u osmom gemu Fedex pravi break, kojeg je potvrdio servisom za pobjedu u ovom meču i duel protiv Miloša Raonića za finale

Wimbledon, četvrtfinale:

Federer - Čilić 3:2 (6:7, 4:6, 6:3, 7:6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi