"Da nije izbodena, Monika bi bila najbolja u istoriji"

Osvajačica 18 Grand Slam titula potpuno iskrena

"Da nije izbodena, Monika bi bila najbolja u istoriji"

Monika Seleš je bila najbolja teniserka svijeta i da nije doživjela strašnu sudbinu sigurno bi postala najbolja u istoriji bijelog sporta, smatra Chris Evert, osvajačica 18 Grand Slam titula.

Amerikanka je ubjeđena da je Selešova mogla prestići mnoge rekorde i tako onemogućiti Steffi Graf da postane jedno od najvećih imena u ženskom tenisu.

"Da Monika Seleš nije izbodena 30. aprila 1993. godine, sada ne bismo pričali o Sereni Williams i njenom pokušaju da obori rekord po broju Grand Slamova u Open Eri. Amerikanka danas treba da nadmaši Steffi Graf, koja je do 22 Grand Slam titule stigla u velikoj mjeri zahvaljujući onome što se desilo Moniki", izjavila je Evert.

Monika Seleš je u karijeri osvojila devet titula na prestižnim turnirima, od toga osam prije tragičnog događaja u Hamburgu. 

Bivša jugoslovenska teniserka se 1995. godine vatila profesionalnom tenisu, ali nikad više nije uspjela da povrati staru prepoznatljivu formu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije