Damir danas protiv Lacka za četvrtfinale Shenzhena
Foto: EPA

Prilika za nastavak dobre forme

Damir danas protiv Lacka za četvrtfinale Shenzhena

Najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će ponovo biti na terenu. 

Damir ove sedmice igra na ATP turniru iz serije 250 koji se igra u kineskom Shenzhenu, a jučer je u prvom meču savladao Australca Johna Millmana sa 2:0 u setovima. 

Danas će u meču osmine finala snage odmjeriti protiv 118. tenisera svijeta, Slovaka Lukasa Lacka. Njih dvojica su se sastali u dosadašnjim dijelovima karijere samo jednom i to prije četiri godine u Bratislavi kada je Lacko slavio pobjedu sa 2:0 u setovima. 

Naravno, tada je Damir bio potpuno drugi teniser i danas je ipak favorit u duelu protiv 79 mjesta slabijeg rangiranog rivala. Podsjetimo, Džumhur je jučerašnjom pobjedom protiv Millmana dodatno napredovao na ATP listi i od ponedjeljka bi trebao biti 39. teniser svijeta. Naravno, treba uzeti u obzir da i ostali teniseri koji su iza njega igraju turnire ove sedmice i mogu ga prestići. 

Prvi put nakon dugo vremena jedna pobjeda Damiru neće donijeti dodatni napredak na listi, a baš to je slučaj u današnjem meču protiv tenisera iz Slovačke. Podsjetimo, Damir se nalazi u sjajnoj formi, a na posljednjih 15 mečeva ima omjer 13:2 uz jednu osvojenu titulu.

Susret između Džumhura i Lacka planiran je za 13.30 časova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi