Damir Džumhur  savladao Desiena, naredni protivnik Bemelmans

Kvalifikacije za Australian Open

Damir Džumhur savladao Desiena, naredni protivnik Bemelmans

Bh. teniser Damir Džumhur sa 2:0 u setovima savladao je belgijanskog tenisera Desiena u okviru 2. kola kvalifikacija za Australian Open.

Prvi set se Džumhur uspio riješiti u svoju korist tek nakon tie-breaka u kojem je rezultat glasio 7:3 za našeg tenisera, pa je prvi period igre riješio u svoju korist.

U drugom setu Damir je dominirao, a Belgijanac nakon izgubljen prvog seta u drugom nije uspio pronaći pravi odgovor na igru našeg tenisera, pa je Džumhur sjajnom igrom i u drugom setu slavio sa ubjedljivih 6:1 za plasman u narednu fazu kvalifikacija za finalni dio prvog Grand Slama u sezoni.

U narednom susretu protivnih najboljem bh. teniseru biće takođe Belgijanac, Ruben Bemelmans, trenutno 148. igrač sa ATP liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.