Damir Džumhur izborio plasman u drugo kolo kvalifikacija

ATP Tour 250 u Marseilleu

Damir Džumhur izborio plasman u drugo kolo kvalifikacija

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur ostvario je plasman u drugo kolo kvalifikacija za glavni dio turnira u Marseilleu. 

Džumhur je u vrlo teškom meču savladao domaćeg tenisera Florenta Serru sa 2-1u setovima. Damir je vrlo loše počeo meč, Serra je iskoristio break i riješio prvi set u svoju korist sa 6:3, a onda je Damir pokazao da je ipak bolji igrač. 

Džumhur je drugi set dobio na identičan način kao Serra prvi, čak i istim rezultatom 6:3, dok je treći set bio potpuni izjednačen i odlučen je tek u tie breaku. Džumhur je tie break dobio sa 7:3 i tako izborio plasman u drugo kolo kvalifikacija. 

Protivnik u drugom kolu biće mu Hrvat Ante Pavić. Nešto kasnije svoj meč prvog kola kvalifikacija igra naš drugi teniser Mirza Bašić. 

Njegov protivnik je Talijan Marco Cecchinato, a nažalost nema šanse da se oba naša igrača nađu u glavnom dijelu turnira, jer bi se u eventualnom trećem i posljednjem kolu kvalifikacija Džumhur i Bašić sastali jedan protiv drugog. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti