Damir Džumhur: Radujem se 2016. godini

Kraj sezone

Damir Džumhur: Radujem se 2016. godini

Dž. Mrakić

Damir Džumhur nastupom na Challengeru u Buenos Airesu zaključio je ovu godinu. 

Nakon što je osvojio Challenger u Casablanci, najbolje rangirani bh. teniser za domaće medije istakao je kako na naredna tri Challengera ima za cilj osvojiti bar jedan, međutim na ovim turnirima sveukupno je odigrao samo četiri meča.

Nakon kraja sezone za njega Džumhur se svojim fanovima obratio na engleskom jeziku putem Facebook profila.

„Sezona je zvanično za mene završila prije nekoliko dana. Bila je to godina puna prelijepih trenutaka i uspomena, emocija, iskustava, velikih pobjeda i teških poraza, i to je razlog zašto svi volimo ovaj sport. Sada je vrijeme za malo odmora prije nego se vratim predanom radu. Radujem se 2016. godini. Dat ću sve od sebe da postanem jači i da naredne godina bude bolja nego 2015. Hvala svima na velikoj podršci i posebno hvala mojoj porodici koja je uvijek uz mene“, poručio je najbolje rangirani bh. teniser.

Inače, Damir Džumhur imao je odličnu sezonu iza sebe, ostvario je novi ranking karijere (ATP 77), dospio je do 3. kola Roland Garrosa i osvojio je tri Challenger titule u Santo Domingu, Alphenu i Casablanci.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.