Damir za historiju bh. tenisa

Protiv Fogninija za prvu titulu

Damir za historiju bh. tenisa

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas igra meč za historiju bh. tenisa. 

Jučerašnjom pobjedom protiv Nijemca Jana-Lennarda Struffa Džumhur je obezbijedio veliko finale ATP turnira u St. Petersburgu, a nekoliko sati kasnije saznao je i ime svog rivala u finalnom meču. 

To će biti dobro poznato ime - Italijan Fabio Fognini. Fabio važi za jednog od nervoznijih igrača na ATP touru i kada stvari za njega ne idu dobro, veoma brzo krenu nagore zbog njegovog mentaliteta. Ipak, radi se o sjajnom teniseru koji, kada ima svoj dan, može pobijediti bilo koga. U prilog ovoj rečenici ide i činjenica da je tokom karijere po tri puta pobjeđivao tenisere kao što su Rafael Nadal i Andy Murray.

Fognini, baš kao i Džumhur, važi za jednog od nižih tenisera jer je visok samo 178 centimetara, ali to ga nije spriječilo da tokom 2014. godine dođe do 13. mjesta na ATP listi. Tokom karijere osvojio je pet turnira, a najbolji plasmna na Grand Slam turnirima mu je četvrtfinale na Roland Garrosu 2011. godine.

Damir i Fabio su tokom karijera odigrali dva meča. Zanimljivo, oba meča su odigrali u Umagu i to na isti datum, 22. juli. Oba puta je italijanski teniser slavio. Prvi put sa 2:0, a drugi sa 2:1.

Eh, sada, malo o Damiru. Teniser iz Sarajeva danas ima priliku da ispiše historiju bh. tenisa jer bi eventualnom pobjedom došao do prve ATP titule za sebe, ali i Bosnu i Hercegovinu. Osim toga, napravio bi skok na ATP listi za još tri pozicije i bio bi 40. teniser svijeta. 

Kladionice u današnjem susretu nešto veću prednost daju iskusnijem Italijanu. Na Fabija je koeficijent 1,60, dok na jedan uložen euro na Damira možete zaraditi 2,30. Njihov susret počinje od 15.30 častova. Sretno, Damire. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi