Davis Cup: BiH dočekuje Poljsku u 1. kolu

Prva grupa Euro/Afričke zone

Davis Cup: BiH dočekuje Poljsku u 1. kolu

Danas je u sjedištu Međunarodne teniske federacije u Londonu obavljen žrijeb Davis Cupa za sezonu 2017.    

U prvom kolu koje se igra u periodu od 3. do 5. februara reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekuje selekciju Poljske, a obzirom da se radi o ekipama ujednačenog ranga, žrijeb je ocijenjen kao povoljan. 

„Njihov prvi igrač je Janowicz koji je već igrao sa našim igračima, a navijači će se vjerovatno sjetiti Bašićeve pobjede u momentu kad je Poljak bio 22. reket svijeta. Dubl im je jak, tu imaju trojicu igrača u Top 100: Lucasz Kubot (20), Marcin Matkowski (38) i Mariusz Fyrstenberg (75), ali olakšavajuća okolnost je domaći teren“, kazao je direktor TSBiH Senad Hadžimešić. 

Pobjednik duela ide na reprezentaciju Holandiju, a poraženi igra play-off za ostanak u grupi sa lošijim iz meča između Slovačke i Mađarske. 

Drugo kolo na rasporedu je od 7. do 9. aprila, a treće od 15. do 17. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi