Davis Cup: Holandija povela 1:0 protiv BiH

Haase slavio protiv Bašića

Davis Cup: Holandija povela 1:0 protiv BiH

Davis Cup reprezentacija Holandije povela je protiv BiH u 2. kolu I grupe Euro/Afričke zone sa 1:0 nakon što je Robin Haase pobijedio našeg Mirz Bašića sa 3:1 u setovima (6:4, 6:2, 5:7, 6:3).

Oba tenisera dobro su otvorila meč pa su čuvali svoj servis sve do osmog gema kada je Haase napravio prvi brejk na meču i poveo sa 5:3. Ipak, Mirza je odmah odgovorio te je uzvratio brejkom i smanjio na 5:4. Haase je ponovo nakon toga bio uspješan na servis Bašića što mu je bilo dovoljno da prvi set osvoji rezultatom 6:4 i povede sa 1:0.

Nastavak meča donio je još bolju igru Holanđanina koji je u drugom setu napravio također dva brejka, ali nije nijednom izgubio svoj servis pa je u setu slavio sa 6:2. Treći set donio je veliku borbu i sjajnu igru Mirze Bašića. Mirza je napravio brejk u osmom gemu te je poveo sa 4:3, ali Haase mu je uzvratio tri gema kasnije i rezultat je bio 5:5. Ipak, naš teniser je u nastavku napravio još jedan brejk pa je kasnije bio siguran na svoj servis i uspio je da dobije treći set sa 7:5.

Haase je u tim trenucima bio vidno nervozan zbog nekih odluka sudija, ali ipak se pribrao i dobro otvorio četvrti set te poveo sa 3:0 zahvaljujući jednom brejku. Mirza je to uspio vratiti te poravnati na 3:3, ali u nastavku seta Haase je napravio još jedan brejk te set priveo kraju sa 6:3 za veoma bitnu pobjedu.

U drugom današnjem meču snage će odmjeriti Damir Džumhur i Thiem De Bakker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi