Davis Cup reprezentacija BiH domaćin Litvancima na Mojmilu

Je li vrijeme za treću sreću?

Davis Cup reprezentacija BiH domaćin Litvancima na Mojmilu

Od 12. do 14. septembra 2014. godine Sarajevo će biti domaćin odlučujućeg Davis Cup meča za ulazak bosanskohercegovačke Davis Cup reprezentacije u I grupu ovoga najelitnijeg svjetskog timskog takmičenja u tenisu. 

Treće kolo II E/A grupe između Bosne i Hercegovine i Litvanije igraće se po treći put u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu. Prva dva susreta su bila uspješna za našu selekciju kada su se mečevi igrali na Mojmilu (BiH/Luksemburg 3:1 i BiH/Grčka 3:1). 

Također je ovo i treći put da bh. Davis Cup tim igra odlučujuće finalno kolo u ovom nivou takmičenja. Dva puta smo izgubili na gostujućem terenu (Portugal/BiH 3:2 i Danska/BiH 3:2). 

Nadati se da će puna dvorana i domaći teren, kao požrtvovanost i dobra forma naših tenisera biti dovoljna za pobjedu i da će se Bosna i Hercegovina po prvi put u historiji bh. tenisa plasirati u I grupu Davis Cup takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.