Davis Cup reprezentacija BiH protiv Tunisa u zeničkoj Areni

Danas potpisan ugovor u Zenici

Davis Cup reprezentacija BiH protiv Tunisa u zeničkoj Areni

D. Kurbegović

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine od 4. do 6. marta igra prva kolo druge grupe Euro-afričke zone protiv selekcije Tunisa. Nakon što se posljednjih nekoliko mjeseci najavljivalo, da bi domaćin ovim mečevima mogla biti Zenica,  to je i zvanično potvrđeno.

Danas je u Zenici održano potpisivanje ugovora između direktora Teniskog saveza BiH Senada Hadžimešića i direktora javnog preduzeća za upravljanjem i održavanjem sportskih objekata Feđe Jovanovića oko održavanja teniskog spektakla u zeničkoj Areni.

Zadovoljan konačnim ishodom i odabirom Zenice kao domaćina ovih mečeva bio je Senad Hadžimešić.

"Zahvaljujem se domaćinu što nam je izašao u susret i što će biti domaćin jednog teniskog spektakla. Nadam se da ćemo u narednom periodu ostvariti plasman u tu prvu grupu, što je naša velika želja, igrači su sazreli i vjerujem da imamo snage i kvaliteta za taj poduhvat u narednom periodu. Zenička Arena je sigurno najbolja dvorana u BiH i ispunjava najsitnije uslove koje se traže, vjerujem da će Zenica biti dobar domaćin. Na mečevima će biti i supervizor, koji će sve bilježiti, tako da ako sve prođe u najboljem redu postoji mogućnost da i naredni mečevi reprezentacije budu odigrani u Zenici", kazao je Hadžimesić.

Direktor Teniskog saveza nije mogao potvrditi hoće li se svi igrači moći odazvati ovom okupljanju i mečevima protiv Tunisa, ali vjeruje da će u najjačem sastavu ostvariti trijumf nad Tunisom. Teniski sport u našoj zemlji je u usponu, te se nadamo da će rezultati Džumhura i Bašića biti dobar zamah i za rezultate u reprezentativnom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi