Davis Cup reprezentacija se okupila u Sarajevu

Dobra atmosfera pred Grčku

Davis Cup reprezentacija se okupila u Sarajevu

U Sarajevu se danas okupila Davis Cup reprezentacija BiH, koja narednog vikenda igra meč prvog kola II grupe EA Zone protiv Grčke. U novu sezonu ulazimo sa novim selektorom Amerom Delićem i povratnikom u reprezentaciju Mirzom Bašićem.

Nakon sjajnog posla kojeg je napravio u Australiji Damir Džumhur, ali i dobrih igara u posljednje vrijeme preostalih naših igrača, reprezentacija BiH u susret sa Grcima ulazi kao favorit, ali u Davis Cupu su iznenađenja uvijek moguća.

"Postoji ona pozitivna atmosfera uvijek kada igramo na svom terenu, ali uz podršku publike stvari će doći sve na svoje. Nadam se da ću prenijeti pozitivnu energiju na sve u ekipi, nema razloga da tako ne bude. Favoriti smo protiv Grčke, a nadam se da ćemo imati podršku publike. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo", kaže Damir koji u singlu ima 4-4, na tvrdoj podlozi odnosno u dvorani 1-3. Na ovoj podlozi je igrao protiv Luksemburga prošle godine i nije imao većih problema, upisao je po jednu pobjedu i singlu i paru, što je bilo dovoljno za trijumf.

U reprezentaciju se vratio i Amer Delić, ali ovaj put kao selektor. Amer je dobrim dijelom zaslužan zbog čega je ova reprezentacija četiri godine u II grupi. Od osam pobjeda u singlu, posebno vrijedne su bile protiv Talala Ouahabija u Maroku, Zoppa u Tuzli, Ilhana u Turskoj, Nielsena u Danskoj.

"Sama atmosfera koja vlada ovih sedmica u vezi s Džumhurovim uspjehom bila je jako pozitivna. Kao što sam ranije govorio, nadam se da će to biti motiv i ostalim igračima i da ćemo ovdje ostvariti dobar rezultat" naglasio je selektor nakon prvog treninga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije