Davis Cup reprezentacija u 1. kolu protiv Tunisa

Druga grupa Euroafričke zone

Davis Cup reprezentacija u 1. kolu protiv Tunisa

Dž. Mrakić

Od 4. do 6. marta naredne godine Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru 1. kola kvalifikacija druge grupe Euroafričke zone sastat će se sa selekcijom Tunisa.

Naše protivnike predvodit će Malek Jaziri, 95. teniser svijeta, a ukoliko savladaju prvu prepreku, izabranici Amera Delića ići će na boljeg iz duela selekcija Bugarske i Turske.

U žrijebu se nalazi 16 selekcija, a samo dvije najbolje ostvarit će plasman u prvu grupu Euroafričke zone.

Podsjetimo, ove godine naša selekcija je, oslabljenja za najboljeg tenisera Damira Džumhura, poražena u 2. kolu kvalifikacija od Mađarske koja je naposlijetku pobjedom nad Bugarskom ostvarili plasman u prvu grupu. Mađari su slavili rezultatom 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.