Davis Cup: Srbija - Kazahstan 1:0

Đoković siguran

Davis Cup: Srbija - Kazahstan 1:0

Iako u potpunosti nije sanirao nezgodnu infekciju oka, Novak Đoković uspio je da u prvom kolu Davis Cupa zabilježi laganu pobjedu protiv Kazahstanca Aleksandra Nedovyesova (6:1, 6:2, 6:3) i tako donese Srbiji početno vodstvo.

Najbolji teniser svijeta od početka je nametnuo svoj ritam igre, koji je uspješno održavao do samog kraja. 

Nakon teško osvojenog gema na svoj servis, Novak stiže do brejka, a ubrzo i do potvrde (3:0). Uspio je Nedovyesov da prekine seriju Srbina u četvrtom gemu, ali to je bilo sve što je napravio do kraja prve dionice. Ovaj dio igre Đoković je dobio za samo 24 minuta.

Drugi set donio je nešto jači otpor Kazahstanca, ali ipak nedovoljno kako bi u potpunosti parirao prvom reketu svijeta. Poveo je Nedovyesov sa 2:1, međutim, Novak pravi veliku seriju od 5:0 i dolazi do ogromne prednosti u meču.

I u trećoj dionici ništa se nije mijenjalo. Đoković pravi brejk u 3, a potom i 9. gemu i time potvrđuje svoju dominaciju na terenu.

U drugom meču dana sastaju se Viktor Troicki i Mikhail Kukushkin. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi