Dea Herdželaš treća na svijetu do 19 godina

Po osvojenim bodovima u 2015.

Dea Herdželaš treća na svijetu do 19 godina

Dž. Mrakić

Najbolja bh. teniserka Dea Herdželaš trenutno je jedna od najboljih igračica na WTA touru koje imaju 19 ili manje godina.

Sarajka je ove sedmice ostvarila odličan rezultat u Casablanci, gdje je preko sedme, a kasnije i treće 

nositeljice dogurala do polufinala Challengera koji se igra za nagradni fond od 25.000 dolara.

Ovim rezultatom Dea je otvarila napredak od 26 pozicija na live WTA listi, a u ponedjeljak je očekuje novi ranking karijere (oko 333. mjesta).

Inače, naša predstavnica treća je teniserka među igračicama starosne dobi do 19 godina po broju osvojenih bodova u 2015. godini, a u odnosu na prethodnu listu ostvarila je napredak od 16 pozicija.

Herdželaš ih trenutno na svom kontu ima 18, a ispred nje su samo Australka Kimberly Birrel (45) i Srbijanka Ivana Jorović (50).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.