Dea Herdželaš u polufinalu singla i finalu parova

Na turniru u Sharm El Sheikhu

Dea Herdželaš u polufinalu singla i finalu parova

Dea Herdželaš je nakon polufinala Helsingborga, stigla i do polufinala ITF turnira u Sharm El Sheikhu.U tri meča ostvarila je tri pobjede i još uvijek nije izgubila niti seta.

Danas je u polufinalu savladala vršnjakinju iz Srbije Ninu Stojanović 7-6(5), 6-4. Prvi set je bio otvoren, Dea se mučila na početku ali je uhvatila pravi ritam. U tie breaku je teniserka iz Srbije imala 3-1, 4-2, ali se Dea nije predavala. Od naredna četiri poena, uzela je tri za 7-5. U drugom setu je opet Herdželaš lovila break zaostatka i opet je uspjela izjednačiti u osmom gemu. Nakon 2-4 nanizala je četiri gema zaredom za ulazak u polufinale gdje je čeka Ruskinja Vitalia Diatchenko 478. igračica svijeta.

Pored plasmana u polufinale singla, Dea je u paru sa Indijkom Natashom Palha stigla do finale. Danas su Natasha i Dea pobjedili kombinaciju Broady - Laine 6-4 6-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.