Dečko iz Las Vegasa iznenadio Murrayja i izborio polufinale!

Prvo GS polufinale za Querreyja

Dečko iz Las Vegasa iznenadio Murrayja i izborio polufinale!

E. Škorić

And Murray bio je jedan od glavnih favorita za osvajanje Wimbledna, no njegov nastup je okončan već u četvrtfinalu.

Prvi igrač svijeta je za rivala imao Sama Querreyja, vjerovatno igrača kojem su se davale najmanje šanse da će izboriti polufinale danas, no Amerikanac je u maratonskom meču bacio na koljena Murrayja.

Prvi set Murray je dobio sa 6:3 i djelovalo je kao da mu Querrey ne može parirati. Vodio je Britanac uz brejk sa 4:3 u dugom setu, a onda Querrey pravi malu seriju od tri uzastopna gema i dolazi do izjednačenja u setovima (6:4).

Na početku trećeg seta brejk Murrayja, ali u 10. gemu Querrey uzvraća na isti način i uspijeva izboriti taj-brejk. Murray je tu bio bolji i dolazi do nove prednosti.

Nemoćan je pomalo umorni Murray, koji inače ima problema s kukom, bio u četvrtom setu i osvojio je samo  gem, pa se morao igrati i peti set u kojem je pala odluka. Murray je bio izvan ritma, daleko od svoje prave forme i Querrey je s lakoćom došao do 3:0, a na kraju je ostvario veliku pobjedu.

Dečko iz Las Vegasa slavi prvo Grand Slam polufinale, a rival će mu biti Marin Čilič ili Gilles Muller. Ko zna, uz malo sreće mogao bi i do povijesnog uspjeha i finala Wimbledona, gdje je već dva puta ranije uspijevao da dođe do četvrtfinala. 

Wimbledon, četvrtifnale:

Murray - Querrey 6:3, 4:6, 7:6, 1:6, 1:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi