Del Potro bez problema do osmine finala Estorila

ATP turnir u Portugalu

Del Potro bez problema do osmine finala Estorila

Argentinski teniser Juan-Martin Del Potro plasirao se u osminu finala ATP turnira koji se ove sedmice igra u portugalskom Estorilu.

Del Potro je u šesnaestini finala nakon dva seta porazio Japanca Yuichija Sugita i to sa 6:1 i 6:3 za sat i 21 minut igre. 

Popularni Delpo, koji je inače peti nosilac na ovom turniru, nije imao problema u ovom meču. U prvom setu je napravio tri, a u drugom jedan brejk i plasirao se bez problema u osminu finala.

Tamo ga čeka bolji iz meča Ryan Harrison-Guillermo Garcia-Lopez. Inače, prvi nosilac na ovom turniru je Španac Pablo Carreno-Busta, koji je 21. teniser na ATP listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi