Del Potro eliminisao Wawrinku

Wimbledon, drugo kolo

Del Potro eliminisao Wawrinku

Argentinski teniser Juan Martin Del Potro prošao je u treće kolo Wimbledona nakon pobjede protiv Stana Wawrinke 3:1.

Povratnik na teniske terene Del Potro nešto je lošije ušao u meč te je izgubio prvi set nakon što je pretrpio brejk u četvrtom gejmu. Wawrinka je slavio sa 6:3.

U drugom setu isti razvoj događaja, ali samo u korist Del Potra. Argentinac je napravio brejk u četvrtom gejmu i do kraja set mirno priveo kraju za izjednačenje na 1:1.

Treći set je donio po dva brejka na obje strane, pa se ušlo u taj brejk gdje se bolje snašao Del Potro i slavio sa 7:2. Del Potro je i u četvrtom setu bio bolji pa je zahvaljujući brejku u osmom gejmu uspio da set osvoji sa 6:3 i slavi u ovom meču.

Del Potra u narednoj rundi čeka bolji iz meča Pouille-Young.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi