Del Potro osvojio turnir u Štokholmu

Slavio protiv Jacka Socka

Del Potro osvojio turnir u Štokholmu

Argentinski teniser Juan-Martin Del Potro osvojio je ATP turnir koji se ove sedmice igrao u Štokholmu nakon što je u finalu pobijedio Amerikanca Jacka Socka sa 2:0 u setovima.

U prvom setu bilo je veoma izjednačeno. Igralo se gem za gem sve do jedanaestog gema kada je Del Potro napravio brejk te kasnije sigurno uzeo svoj servis i osvojio prvi set sa 7:5.

Nastavak meča donio je mnogo lakši posao Del Potru koji je napravio čak tri brejka u drugom setu te na kraju slavio sa sigurnih 6:1.

Sigurno da će ovo biti dodatni motiv Argentincu da u nastavku karijere vrati stvari na svoje mjesto, odnsno da se vrati u sami vrh svjetskog tenisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi