Del Potro propušta Australian Open?

Uzima pauzu

Del Potro propušta Australian Open?

Argentinski teniser Juan Martin del Potro najvjerovatnije će propustiti prvi Grand Slam sezone.

Takođe, pod upitnikom je i njegov nastup u Davis Cupu početkom februara.

"Potreban mi je neko da me fizički spremi kako bih trajao cijelu godinu. Do Australian Opena ima još dvije nedjelje i teško je da ću biti spreman za taj cilj. Uvijek gledamo koji su prioriteti – ako me je tenis čekao dvije godine, Australija može još jednu", rekao je Argentinac.

Del Potro je posljednjih godina imao dosta problema sa povredama. Nekadašnji broj četiri najprije je muku mučio sa koljenima, da bi nakon toka imao nekoliko operacija ručnog zgloba.

Ipak, ove sezone se uspješno vratio na teren. Na OI u Riju osvojio je srebrnu medalju, a sa reprezentacijom Argentine prvi trofej u Davis Cupu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi