Del Potro: Sa Novakom imam poseban odnos

Argentinac iskren

Del Potro: Sa Novakom imam poseban odnos

Juan Martin del Potro dugo se borio sa povredom ručnog zgloba, zbog čega je propustio veliki broj turnira.

Nekadašnji broj četiri razmišljao je i o završetku karijere, ali je, ipak, uz pomoć svog tima i porodice uspio da ostane aktivan na ATP Touru.

Čak štaviše, Delpo je na Igrama u Riju napravio pravu senzaciju izbacivši u prvom kolu najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, da bi potom stigao i do srebrne medalje.

Argentinac je tokom olimpijskog turnira izjavio da mu je pobjeda nad Đokovićem jedna od najvećih u karijeri, kao i da sa srbijanskim teniserom ima posebnu vezu.

"Teško je razgovarati s drugim teniserima, a da to nije o samom tenisu, ali s njim imam poseban odnos i zato smo se onako zagrlili na mreži. Puno mi je značio u periodu kada mi je bilo najteže. Što se tiče pobjede nad Novakom, to je jedan od mojih navjećih podviga. Kada sam u prvom kolu dobio Đokovića, koji je bio najveći favorit za zlato, svi su znali šta će se desiti – pobjeda nad Rafom i finale sa Murrayem učinili su da sve izgleda kao film", rekao je Argentinac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi