Del Potro, Zverev i Raonić u drugom kolu, Dolgopolov predao

Wimbledon, 1. kolo

Del Potro, Zverev i Raonić u drugom kolu, Dolgopolov predao

D. Rakanović

Argentinski teniser Juan-Martin Del Potro plasirao se u drugo kolo Wimbledona nakon što je savladao Thanasisa Kokkinakisa sa 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:6, 6:4.

Argentinac će u narednom kolu igrati protiv latvijskog tenisera Ernesta Gulbisa koji je na startu Wimbledona bio bolji od Victora Estrelle sa 6:1,  6:1, 6:2. 

U drugo kolo se plasirao i šesti nosilac turnira Miloš Raonić koji je rutinski savladao Jan-Lennarda Struffa sa 3:0, po setovima 7:6, 6:2, 7:6.

Kanađanin će u drugom kolu igrati protiv ruskog tenisera Mikhaila Youzhnog. 

Siguran na startu Wimbledona bio je i Gael Monfils koji je savladao Daniela Brandsa sa 6:3, 7:5, 6:4. 

U narednom kolu Francuz će igrati protiv britanca Kylea Edmunda. 

Švicarski teniser Roger Federer nakon samo 44 minute plasirao se u drugo kolo Wimbledona pošto mu je današnji protivnik Alexandr Dolgopolov predao meč. 

Švicarac je u trenutku predaje vodio sa 6:3, 3:0.  Nakon prvog izgubljenog seta Ukrajinac je tražio medicinski time-out zbog problema sa skočnim zglobom. Pokušao je da izdrži meč do kraja, ali je pri rezultatu 3:0 za Federera odlučio predati meč.

Federer će u narednom kolu igrati protiv pobjednika duela Lajović - Tsitsipas.

Plasman u drugo kolo obezbijedio je i njemački teniser Alexander Zverev koji je bio bolji od Rusa Engenyja Donskoya sa 6:4, 7:6, 6:3. 

Talentovani Nijemac će u narednom kolu igrati protiv pobjednika duela Haase -Tiafoe

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi